Zo werkt het wanneer je iets bestelt uit een ander continent

Wanneer je iets bestelt van een ander continent, bijvoorbeeld omdat sommige namaak items daar spotgoedkoop zijn, kan het even duren voordat jouw pakketje bij je aankomt. Als je pakketje überhaupt al aankoomt! Maar hoe werkt dat dan? En waarom kan dit zo lang duren? Dat leggen we je graag uit, dus lees gauw door!

Voorbereiding

Allereerst plaats jij natuurlijk je bestelling, waarschijnlijk via de website van de verkoper. De verkoper zorgt dan dat het item dat je hebt besteld uit het magazijn wordt gehaald en voorbereidt op transport. Dit betekent dat het wordt ingepakt in een doosje en voorzien wordt van de juiste verzendinformatie. Hier kan de eerste vertraging al ontstaan, omdat er met de daadwerkelijke verzending meestal wordt gewacht tot er voldoende bestellingen zijn om bijvoorbeeld één of meerdere containers mee te vullen.

Containerschip of vliegtuig

Vervolgens worden alle containers op het schip, of alle pakketten op het vliegtuig, geladen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van slimme oplossingen om zo effectief mogelijk te werken, zoals bijvoorbeeld VRR. Een containerschip doet er vervolgens wel even over om van bijvoorbeeld Azië naar Europa te varen, dus hier loopt jouw pakketje opnieuw een vertraging op van dagen tot zelfs weken.

Douane

Eenmaal in Europa wordt de zending gecontroleerd door de douane. Ook dit kan vertraging in het proces opleveren, maar dat hoeft lang niet altijd zo te zijn. De meeste pakketjes kunnen gauw weer door naar de ontvangers.

Bezorging

Daarna wordt het pakketje overgedragen aan de lokale bezorgdiensten, zo ook hier in Nederland. Deze komt vervolgens natuurlijk met het welbekende busje bij je huis voorrijden om aan te bellen en het pakketje aan jou af te leveren. Dit totale proces kan soms wel enkele weken duren, maar meestal komt je pakketje uiteindelijk wel aan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *