Wat doet een budgetcoach?

Helaas zijn er veel mensen die krap bij kas zitten en hier moeilijk uitkomen. Vooral door de corona crisis zitten er veel mensen zonder baan, waardoor het lastig is om aan inkomen te komen. Maar hoe ga je om met financiële zorgen? Een budgetcoach kan hierin de helpende hand zijn wanneer je niet enorm grote schulden hebt. 

Een budgetcoach en schuldhulpverlener

Een budgetcoach staat voor je klaar om het moment dat je geen enorm grote schulden hebt, maar wel financiële zorgen. Een budgetcoach wordt als het ware ingezet wanneer je schulden voor wilt zijn. Een schuldhulpverlener kan je helpen met schuldhulp in Enschede. Met ‘n Klik kan je bijvoorbeeld inzetten op het moment dat je wel schulden hebt en hier van af wilt komen. 

In gesprek met je budgetcoach

Het is dus belangrijk om inzicht te krijgen in je financiële situatie, zodat je snel in kan spelen op financiële zorgen. Ga in gesprek met een budgetcoach waarin je je huidige situatie kan vertellen. Het kan zijn dat een budgetcoach al te laat is, waardoor het advies is om hogerop te gaan. Op het moment dat een budgetcoach je gaat helpen dan wordt in dit gesprek besproken wat een eventueel plan kan zijn. 

Een budget maandoverzicht

Een budgetcoach zal samen met jou je inkomsten en uitgaven doornemen per maand. Hier wordt een overzicht van gemaakt waardoor je direct in ziet waar je op kunt besparen. Een budgetcoach adviseert hierin waar je op kan sparen en hoe je dit het beste kan doen. Dit overzicht vormt dus de basis van de juiste besparingen in de maand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *