De leukste bordspellen met woorden

Zeker het afgelopen jaar zijn bordspellen razend populair geworden. Bordspellen zijn dan ook niet alleen heel leuk om met familie, vrienden of kennissen te spelen, maar kunnen ook ontzettend leerzaam zijn. Zo zorgen bordspellen met woorden ervoor dat je vocabulaire er zeker op vooruit gaat. Er zijn dan ook talloze manieren waarop bordspellen woorden gebruiken in hun spel.

Scrabble

Een van de meest populaire bordspellen is en blijft Scrabble, iedereen heeft er weleens van gehoord. Tijdens een potje Scrabble maak je woorden met de letters die jij tijdens elke beurt trekt. De regel hierbij is dat, hoe groter het woord is, hoe meer punten je krijgt. Zo is het natuurlijk de kunst om zo lang mogelijke woorden te maken. Een goede vocabulaire is dan ook een mooie voorsprong.

Codenamen

Met een spel codenamen moet je geen woorden maken, maar juist verzinnen. Hierbij gaat het dan ook meer om het geheugen en logisch redeneren, dan om het hebben van een groot vocabulaire. Dit neemt niet weg dat je vocabulaire hierdoor niet kan worden verruimd: wellicht heeft jouw tegenspeler namelijk wel een heel lastig woord verzonnen!

Digitale bordspellen

Een van de meest populaire, digitale bordspellen is Wordfeud. Dit spel wordt regelmatig op een smartphone gespeeld en heeft de uitstraling van een bordspel. Tijdens dit spel moet je net als bij Scrabble woorden maken van de letters die jij hebt. Ook tijdens dit spel heb je natuurlijk een voorsprong als je een groot vocabulaire hebt, aangezien je ook hier punten kunt verdienen met je letters. Hoe lastiger de letter die je gebruikt, des te meer punten je krijgt. Zo krijg je bijvoorbeeld bij woorden met een c een hoger aantal punten dan bij woorden met een a. Je kunt dit spel spelen tegen bekende, of tegen digitale onbekende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *